keskiviikko 31. lokakuuta 2012

makuuhuoneen remontti

Kun me muutettiin taloon, nukkui iskä ja äiskä ensin peräkammarissa ja minä olohuoneessa. Yöllä siirryin äitin ja iskän väliin. Tilaa sängyille huoneessa oli kuitenkin niin vähän, että iskä alkoi kunnostaa yläkerran isoa huonetta makuuhuoneeksi.

Huoneen lattiassa oli muovimatto, joka oli liimattu lastulevyyn. Iskä sai tehtyä levyyn reiän josta näki että sen alla on lautalattia. Sen jälkeen Iskä purki koko lastulevylattian palasiksi ja kantoi pihalle. Levyt oli tosi painavia. Ne on vieläkin meidän pihalla pinossa. Samassa rytäkässä iskä irrotti vanhan sähkölämmittimen ja kantoi pihalle.Sen jälkeen iskä ja vaari maalasi huoneen katon valkoisella maalilla kolme kertaa. Katossa on puupaneeli.

Seuraavaksi iskä alkoi hiomaan lattiaa. Sitä varten iskä osti nauhahiomakoneen. Joka ikinen lankku piti hioa yksitellen, sillä lankut on erikorkuisia ja osa koveria ja osa kuperia. Aikaa meni kaksi päivää ja pölyä syntyi 10 litraa laatikkoon.
Sitten iskä pursotti puuliimaa lankkujen rakoon ja veti lastalla pölyä laatikosta sen päälle. Samalla iskä hakkasi lattiaan monta kampanaulaa, ettei lankut narisisi. Sitten iskä veti lattiaan Uulan mustaa öljymaalia (Äiskä valitsi värin). Haju oli niin paha, että lähdettiin äiskän kanssa karkuun.

Sen jälkeen iskä maalasi sivuseinät kahteen kertaan ja tapetoi matalan seinän.

Vikaksi iskä naulasi paikoilleen uudet lattialistat. Betoniseinään iskä laittoi listan kiinni liimalla.

Iskä asensi myös uuden sähkölämmittimen. Siitä puuttuu vielä termostaatti.

Nyt me kaikki nukutaan ylhäällä makkarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti