lauantai 5. lokakuuta 2013

Ikkunaremppa

Iskä kertoo nyt sen ikkuna jutun:

Joskus 15 vuotta sitten oli talon asukas mennyt laittamaan kylpyhuoneen ikkunaksi muita ikkunoita pienemmän ikkunan samalla kun se teki sisälle saunan. Sitä oli naapurit varoitellut että talojen ulkokuori on suojeltu, joten ikkunan kokoa ei saa muuttaa. Ei se uskonut...

Nyt kun me muutettiin taloon ja talon ulkokuori uusittiin muuten, niin joku rakennustarkastaja oli ohi kulkiessaan huomannut että ikkuna on väärän kokoinen. Iskä joutui päättämään muutetaanko ikkuna oikean kokoiseksi, vai yritetäänkö väärälle koolle saada lupa.


Iskä päätti että ikkuna vaihdetaan, kun rakennusmies sanoi että se on nopea homma.

Itse ikkuna maksoi 590 euroa.

Rakennusmies tuli tekemään parin tunnin hommaa jossa meni pari päivää. Vanhassa seinässä oli kyllä ihan sopiva aukko tietenkin, mutta sen sisäpuolelle oli tehty uusi koolaus, jossa oleva aukko oli pienempi kuin vanhan ikkunan aukko. Niinpä sisäkoolauksia jouduttiin katkomaan, mikä ei ollut ihan helppoa.

Tässä seinän rakennetta:
Alkuperäinen seinän runko koostuu pystyssä olevista Kymin tehtaan ns. patolankuista.

Ikkunan rakenteita jouduttiin siis hajottamaan sisäpuolelta aiottua enemmän ja silti oltiin tilanteessa että ikkunat eivät tahtoneet aueta riittävästi.

Tässä vaiheessa iskä sanoi että hän voi tehdä ikkunan sisäpuolen laudoitukset. 
Sivulankuille ei käytännössä ole mitään paikkaa mihin ne voisi kiinnittää. Niinpä iskä kiinnitti ne naulauslevyillä ylä ja alalautoihin.
Siitä tuli ihan kohtuullisen siisti kun ottaa huomioon asennusongelmat.




Rakennnusmies oli reilu ja laskutti vain alkuperäisen arvion mukaisesta kahdesta tunnista : )



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti